Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

“Εκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φερεντίνου στη «Διέξοδο»


Με έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Μαρίας Φερεντίνου ξεκινά την φθινοπωρινή δραστηριότητά της η «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις της για τα 15
χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης ενεργού παρουσίας της ως Κέντρο Λόγου & Τέχνης αλλά και ως Ιστορικό Μουσείο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που συνοδεύεται από τον τίτλο «Σύμβολα» θα γίνουν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 19 Οκτωβρίου κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 18:30 έως τις 20:30. Για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την γραμματεία του Μουσείου (26310 51260 και 6976 643610).

Πρόκειται για μία έκθεση ιδιαίτερων και μεγάλων διαστάσεων έργων ζωγραφικής, επηρεασμένων από την αρχαιοελληνική και βυζαντινή κυρίως τέχνη.

Βιογραφικά στοιχεία της Μαρίας Φερεντίνου

Η Μαρία Φερεντίνου γεννήθηκε το 1979 στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος και εκπαιδευτικός. Παρά το ότι ήταν πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, εν τούτοις το 2002 θέλοντας να αξιοποιήσει το ταλέντο της στη ζωγραφική αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των Αθηνών. Αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών ήταν η εισαγωγή της πρώτη στην Θεσσαλονίκη και έβδομη στην Αθήνα την οποία και τελικά επέλεξε σπουδάζοντας ζωγραφική με δάσκαλους τον Ζαχαρία Αρβανίτη, Άγγελο Αντωνόπουλο, Δημήτρη Κούκο, Μάγδα Σιαμκούρη και αγιογραφία με δάσκαλο τον Παύλο Σάμιο. Αποφοίτησε ως αριστούχος το 2007 ενώ παράλληλα με τις σπουδές της στην Ελλάδα παρακολούθησε και μαθήματα ζωγραφικής στο University do Porto της Πορτογαλίας. Σήμερα συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου